BELTAŞ A.Ş. tarafından Akınlar Mahallesi’nde inşa edilen Beltaş Sanayi Sitesi Projesi’nde ikinci ve üçüncü etap çalışmaları planlanan takvim doğrultusunda ilerliyor. Temmuz ayında temeli atılan etaplarda inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.
Toplam 385 dükkandan oluşan projenin ilk etabında yer alan 112 dükkan daha önce tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. Devam eden ikinci etapta 88, üçüncü etapta ise 76 olmak üzere toplam 164 yeni dükkanın yapımı sürüyor.
Yaklaşık 7 ay önce başlatılan çalışmalarda temel, soket ve prefabrik montaj işlemleri tamamlandı. Üst yapı imalatlarının büyük bölümü bitirilirken, karkas imalatında sona yaklaşıldı. Karkas bölümünün tamamlanmasının ardından çatı kapatma çalışmalarına geçileceği bildirildi.
Altyapı çalışmalarında da önemli mesafe kat edildi. Yağmur suyu drenaj hattı ve kanalizasyon sistemleri tamamlanma aşamasına gelirken, elektrik, doğalgaz ve Telekom altyapısının eş zamanlı olarak ilerlediği belirtildi. Proje kapsamında çevre düzenlemesi, saha betonları ve sıcak asfalt uygulamalarının da tamamlanması planlanıyor.
Modern sanayi konseptiyle planlanan projede, geniş cepheli ve ferah kullanım alanlarına sahip dükkanların yanı sıra ulaşım bağlantıları ve teknik altyapı da bütüncül şekilde tasarlandı. Bölgedeki sanayi esnafının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen alanın, üretim kapasitesini artırması ve istihdama katkı sağlaması bekleniyor.
Yetkililer, ikinci ve üçüncü etapta yer alan dükkanların önümüzdeki yaz aylarında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini bildirdi. Projenin tüm etaplarıyla birlikte Düzce’nin sanayi ve ticaret altyapısına önemli katkı sunması öngörülüyor.

